Menu
Baby & Kind / Persoonlijk

4 dingen die ik mis uit Nederland voor de baby

4 dingen die ik mis uit Nederland voor de baby

Over het algemeen heb ik niet super veel heimwee naar Nederland. Toch, sinds ik zwanger ben, zijn er wel steeds meer dingen die ik mis uit Nederland. Dingen voor mezelf, maar ook voor de baby. Dingen die in Nederland gebruikelijk zijn en die je hier gewoon niet tot amper kan vinden. In dit artikel neem ik je mee welke dingen dit zijn en hoe ik dat uiteindelijk opgelost heb.

Een box

Wist je dat een box voor de baby iets typisch Nederlands is? Het bestaat hier dus simpelweg gewoon niet. Ik heb er lang over nagedacht om er een uit Nederland te laten meenemen of om er zelfs een te laten maken hier. Toch heb ik het, onder andere vanwege de prijs, anders opgelost. Ik heb nu een super mooi campingbedje gekocht, die perfect in ons huis past. Gewoon een simpele zwarte kleur. Het is helaas niet zo’n mooie houten box, maar ik ben er niet minder trots op. Bij Aslan had ik helemaal geen box en ik heb dat echt wel gemist.

Babykamer

Ik weet dat ik de babykamer bij Aslan al een probleem vond. Een ledikantje, met zo’n beweegbare bodem, is lastig te vinden hier. Je ziet ze af en toe wel voorbijkomen, maar over het algemeen bewegen hier de zijkanten op en neer. Ik weet niet zo goed hoe ik het uit moet leggen. Druk dus even op de link, om een idee te krijgen. Gelukkig hebben we hier wel een IKEA in de buurt en toevallig vond ik twee keer een tweedehands bedje hier in de buurt. Ideaal dus!

Een commode, met een verschoonkussen, zoals je die in Nederland ziet, kun je eigenlijk ook alleen bij de IKEA kopen. Bij Aslan zat de commode er bij, toen ik het bedje kocht. Prima. Ik wilde nu, voor de meisjeskamer toch iets anders en ben een beetje zelf aan het klussen gegaan. Ik heb hier in de bouwwinkel een normale commode gehaald. De commode van Aslan uit elkaar gehaald, en het verschoningsgedeelte op de normale commode laten schroeven. Zo heb ik toch nog een beetje een echte commode.

Ik word soms wel eens jaloers op al die babykamers in Nederland. Mooi bij elkaar passend, van dezelfde materialen en dezelfde kleuren. Toch ben ik echt niet ontevreden en denk ik dat ik een mooi kamertje bij elkaar heb kunnen vinden!

Babykleding pasgeborenen

De babykleding de eerste paar maanden is hier echt verschrikkelijk. Tenminste, dat vind ik. De kleinste maatjes zijn moeilijk te vinden. Ze noemen hier die kleding ‘Hastane Çıkışı‘, ook wel ziekenhuispakjes. Het zijn vaak pakketjes met alles er in. Rompertje, shirtje, broekje, mutsje etc. Klinkt ideaal, alleen de stijl en de kleuren. Als je op de link klikt, krijg je een beetje een idee wat ik bedoel. Nee, niet waar ik van hou. Ik weet dat ik ook wel wat pakketten cadeau kreeg bij Aslan, gelukkig werken ze prima als pyjama ’s nachts, haha.

Je kunt je dus misschien wel voorstellen, dat ik zo blij ben dat mijn moeder volgende week komt. Die neemt gelukkig heel wat babykleding mee van maat 50 tot 62. Meer is niet nodig, want vanaf daarna is de babykleding hier dus wel prima en modern!

3D-beeldje zwangerschap

Niet perse iets voor de baby, maar wat ik wel mis nu ik zwanger ben. Ik zie ze zoveel voorbijkomen, die 3D-beeldjes van de zwangerschap. Ja, ik ben er echt jaloers op. Zoiets had ik zo graag willen laten maken. Helaas is het ook niet iets, wat je op afstand kan laten maken. Ik zit er, als alternatief, dan wel over na te denken om nog een zwangerschapsshoot te doen hier. Normaal zou ik dat niet zo snel doen, maar omdat het de laatste zwangerschap is, wil ik het eigenlijk wel op een bijzondere manier afsluiten.

Wat was voor jou echt een must-have tijdens je zwangerschap of de eerste periode met de baby?

No Comments

    Leave a Reply