Menu
Praktische Info / Wonen in Turkije

Babyspullen in Turkije kopen. Hier haal je de leukste dingen

Babyspullen in Turkije

Zeker bij je eerste zwangerschap zie je soms door de bomen het bos niet meer. Zoveel spullen, zoveel merken, zoveel winkels. Ook ik had dat. En waarschijnlijk, door mijn emigratie tijdens mijn eerste zwangerschap, misschien nog wel meer. Ik wist echt niet waar ik echt leuke babyspullen kon vinden. Inmiddels ben ik al weer bijna twee jaar verder en ga ik dus mijn tweede zwangerschap in. Nu lukt het gelukkig een stuk makkelijker, doordat ik een beetje weet waar ik moet zoeken. Daarom wil ik jullie daar ook een beetje wegwijs in maken. In dit artikel vind je waar je moet zijn voor de leuke babyspullen in Turkije en waar je dus zeker gaat slagen!

Babywinkels

Ook in Turkije heb je speciale babywinkels, helemaal gericht op ouders en baby’s. Je kunt hier, zowel in de winkels als online, werkelijk alles vinden. Van kinderwagens tot babynestjes. Van babybedjes tot de eerste kleding. Enkele voorbeelden van deze babywinkels:

  • Ebebek
  • Joker
  • Civilim
  • BabyMall

Babykamers

In een eerder artikel, heb ik al eens uitgelegd dat een complete babykamer, zoals wij dat in Nederland kennen, moeilijk te vinden is. Een babybedje met een bewegende bodem, dat zie je hier bijvoorbeeld amper. Ook een commode, zoals wij die kennen, is wat lastig te vinden. Vind je dat niet erg, ook dan heb je in Turkije gewoon hele leuke (complete) babykamers.

Ik vind dat ze bijvoorbeeld bij Çilek hele leuke modellen hebben. Ook kun je online nog wel het een en ander vinden, zoals bij Trendyol. Wil jij online zoeken naar babykamers? Gebruik dan het woord ‘Bebek odası’ en je kunt je hart ophalen, zoveel keuze in meubels en accessoires!

Wil jij toch voor een bedje en commode zoals wij die in Nederland gewend zijn? Ook dan niet getreurd, want gelukkig hebben wij in Turkije ook gewoon een IKEA. Het zijn dan geen complete babykamertjes, maar je kunt het wel helemaal naar je zin maken. Ook het bestellen werkt perfect!

Babykleding

Ook over de babykleding in Turkije heb ik wel eens het een en ander gezegd. Ik vind het vooral voor de eerste weken, niet echt modern. Ik hou meer van het neutralere en dat is hier nog al lastig te vinden. Toch is er zat kleding voor pasgeborenen hoor. Dan kom je uit bij de ‘hastane çıkışı‘. Ook kun je soms nog wel eens iets vinden op de zoekterm ‘Yeni doğan‘. Alhoewel mijn ervaring is, dat dit eerder van 1 tot 3 maanden is. Vooral bij de bovenstaande babywinkels, vind je ontzettend veel ‘hastane çıkışı‘. Dit zijn dus een soort pakketten waar alles in zit. Rompertje, shirtje, broekje, mutsje, dekentje etc. Het voordeel hiervan is dat het goedkoper is, dan alles los bij elkaar zoeken. Ook ben je, als je een paar van deze pakketten koopt, klaar voor de eerste paar weken.

Wil je toch iets modernere babykleding? Dan kun je er voor kiezen om het iemand mee te laten nemen uit Nederland. Hier heb ik voor gekozen. Toch vind je gelukkig ook in Turkije steeds meer leukere kleding, vooral online. Zo heeft de LC Waikiki ook steeds babykleding in 0-1 maand. Dit staat dan gelijk aan 50/56. Dus dat is perfect. Je kan natuurlijk ook gewoon alles bestellen bij H&M of ZARA, want ook die hebben we gelukkig in Turkije! Al is dit, in vergelijking met de Turkse merken, wel een stuk duurder, vind ik.

Instagramshops

In Nederland heb je onwijs veel van die instagramshops. Je kent het wel, voornamelijk handmade. Heel leuk. Ook in Turkije zijn er ontzettend veel. Vul alleen al de zoekterm ‘bebek’ in en er komt echt van alles tevoorschijn. Echt alles kun je er vinden. Zo heb ik bijvoorbeeld ons babynestje via instagram laten maken. Deze shopjes staan vaak ook online, zoals op Trendyol.

De supermarkt weekacties

De laatste die ik toch even genoemd wil hebben. Klinkt gek hé, de supermarkt. Ik maak alleen echt geen grap. De laatste maanden hebben steeds meer supermarkten, weekacties met allerlei babyspullen. Echt hele leuke dingen voor een nog leukere prijs. Kleding, speelgoed, accessoires. Je kan het zo gek niet verzinnen. Hou dus echt de acties van de supermarkten in de gaten. Het kan je zo onwijs veel geld besparen!

Even ter voorbeeld, kijk hoe leuk:

Waar haal jij de leukste babyspullen?

No Comments

    Leave a Reply