Menu
Bestemmingen / Reizen naar Turkije

De 5 mooiste plekken in Turkije

De 5 mooiste plekken in Turkije

Voor mij staat het vast, Turkije is één van de mooiste landen ter wereld. Haar geschiedenis, de cultuur, de bezienswaardigheden, de prachtige natuur en de mooie stranden. Toch staat Turkije vaak meer bekend om haar mooie en goedkope all-inclusive hotels, waar natuurlijk ook niets mis mee is. Lekker de hele dag aan het zwembad liggen is ook heerlijk. Toch is het ook eeuwig zonde, want als je weet hoe prachtig Turkije is, dan ga je de volgende keer toch echt wel op ontdekkingstocht. Ik zet alvast de 5 mooiste plekken in Turkije op een rijtje.

1. Cappadocië

Cappadocië

Een bekende foto uit Turkije, de ballonvaart in Cappadocië. Een ultieme must do, als je deze plek bezoekt. Cappadocië is een van de mooiste gebieden in Turkije, vol grotten, valleien en steden. De echte natuur- en cultuurliefhebber is hier op zijn plek. Het is zo oogverblindend mooi hier.

2. Het Taurusgebergte

Het Taurusgebergte Alanya

Een prachtige plek, die je prima kan combineren met een heerlijke strandvakantie. Het Taurusgebergte ligt namelijk vlak achter Alanya. Hier ontdek je het echte dorpse leven, de natuurlijke schoonheid van de regio en het brengt je dichter bij de Turkse cultuur. Boek een van de vele excursies, zoals een jeep- of quadsafari en ontdek het echte Turkije. Een van de populairste attracties is de Dimçayı en is dus echt een must do. De Dimçayı zijn een soort restaurantjes langs de bergrivieren. Je kijkt je ogen uit, het zijn er zoveel. Hier kun je heerlijk ontbijten, terwijl je je voeten laat afkoelen in het koude water. Kun jij je voorstellen dat dit praktisch in mijn achtertuin is?

3. Pamukkale

Pamukkale

Wist je dat Turkije maar liefst 18 keer op de UNESCO werelderfgoedlijst staat? Een er van is Pamukkale, en dat verbaast je natuurlijk niets, als je de foto ziet. Pamukkale is een uniek natuurverschijnsel. De witte terrassen zijn gevormd door kalk- en koolzuurhoudend water dat met een temperatuur van ongeveer 35 graden uit de bronnen via de terrassen naar beneden stromen. Er zijn wel bepaalde regels waar jij je aan moet houden, zo moet je je schoenen uit en moet je via een speciaal pad langs de bronnen lopen. Dit om het natuurverschijnsel zo goed mogelijk te beschermen. Pamukkale is erg toeristisch en kan dus erg druk zijn, hou ook daar rekening mee. Overigens zijn de warmwaterbronnen niet de enige attractie van Pamukkale. Boven de bronnen vind je namelijk ook de resten van een eeuwenoude stad: Hierapolis. Ook deze staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed.

4. Efeze

Bibliotheek van Celsus, Efeze

Efeze ligt in de Turkse provincie Izmir en is één van de best bewaarde antieke steden van Turkije. Cultuurliefhebbers, hier moet je heen! Je vindt er vele prachtige opgravingen en bouwwerken uit de oudheid. Bezoek de Bibliotheek van Celsus, het theater en de Tempel van Artemis. Wil je meer te weten over deze plek, dan moet je zeker een rondleiding boeken. Zo zie je niet alleen de prachtige plek zelf, maar kom je ook achter het hele verhaal.

5. Ölüdeniz

Ölüdeniz Blue Lagoon

Turkije heeft een enorme kuststrook met een aantal bekende badplaatsen. Minder bekend, maar zeker niet de minste, is Ölüdeniz. Hagelwitte stranden, azuurblauwe lagune en groene bergen, de drie kenmerken van een vakantie in deze badplaats. Langs het witte zandstrand vind je een gezellige boulevard met winkeltjes, terrassen en cafés. Echt de ultieme vakantiebestemming. Hou jij van een beetje avontuur, dan is deze bestemming voor jou echt een top plek! Je kunt hier namelijk ook nog eens fantastische paragliden!

Wat vind jij de mooiste plekken in Turkije?

No Comments

    Leave a Reply