Menu
Baby & Kind / Persoonlijk

De dreumes tag. Leer onze Aslan beter kennen

Aslan dreumes tag

Ik kwam dus gisteren de dreumes tag tegen bij mamameteenwolkje.nl. De tag zelf bestaat al heel lang, maar ik vond hem wel leuk om ook een keer in te vullen, nu Aslan bijna 16 maanden is. Een echte dreumes, zoals ik eerder op mijn blog schreef. Het zijn erg leuke vragen om te beantwoorden en het is zeker een erg leuke tag om in te vullen als je zelf een blog hebt. Van vragen wat Aslan’s dagritme is tot wat hem zo leuk maakt. Een heerlijk artikel van kijk mij eens trots zijn op mijn kind. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan zeker even mee met deze dreumes tag.

Wat is zijn leeftijd?

Aslan is geboren op 18 december 2019. Over 10 dagen wordt is hij alweer 16 maanden. Wat is de tijd toch eigenlijk bizar snel gegaan.

Wat is zijn favoriete eten?

Alles wat met de Italiaanse keuken te maken heeft. Spaghetti, zelfgemaakte pizza en lasagne. Ook andere ovenschotels eet hij goed. Ik merk wel, nu hij iets ouder wordt, hij wel steeds kieskeuriger wordt en dat vind ik toch soms wel eens lastig. Gelukkig, als ik weet dat hij echt een periode slecht eet, dat er met Italiaans eten altijd veel in gaat. Ook yoghurt eet hij super graag en hij krijgt dit dan ook altijd als toetje, zelfs bij slecht eten.

Het meest favoriete tussendoortje?

Aslan is gek op fruit en dan het liefste aardbei en banaan. Ook eet hij graag een soepstengel en in het weekend wat maïschips. Ik probeer de tussendoortjes zo gezond mogelijk te houden.

Wat is zijn favoriete drinken?

In de ochtend en avond drinkt hij vaak nog lekker een fles halfvolle melk. Niet dat het veel is, maar hij vindt dat wel lekker als ritueel. In de ochtend krijgt hij water of thee. In de middag vaak een rietjesbeker met sap. Bij het avondeten vaak nog wat slokjes Ayran. Toch is zijn lievelingsdrinken toch de vruchtensap, niet echt gezond dus. Eigenlijk zou ik er over na moeten denken om zelf sap te gaan maken.

Favoriete televisieprogramma?

Wij kijken, als Aslan er bij is, alleen maar Turkse televisie. Dit voor de Turkse taal, omdat hij anders heel weinig Turks hoort. Hij kijkt het liefste naar YouTube, naar filmpjes waar veel muziek in voorkomt. Verder is Kukuli erg in trek bij hem, dit gaat over een aapje. Maar echt veel aandacht voor televisieprogramma heeft hij eigenlijk nog niet. Alles met muziekjes en dansjes doet het dus goed.

Favoriete boek?

Ha-ha. Alles wat hij kapot kan scheuren en in de hoek kan smijten. Nee, Aslan is niet van de boeken. Er wordt dan ook niet voorgelezen hier, helaas. Daar keek ik eigenlijk juist zo naar uit. Misschien dat dat later nog komt?

Favoriete speelgoed?

Is knijpers ook een antwoord? Of de garde? Of een lege fles water? Alles wat geen speelgoed is. Als hij wel eens met speelgoed speelt, dan is het een houten puzzel of de VTech ToetToet en ZoefZoef.

Favoriete kleur?

Uhh, hoe kom ik daar achter?

Wat maakt hem verdrietig?

Als hij iets niet mag wat hij wel graag wil. Oh, dan is hij wel echt van slag. Het maakt hem ook verdrietig, dat hij nu probeert te praten, maar dat wij hem vaak nog niet snappen. Eigenlijk is het meer frustratie, waardoor hij dan verdrietig wordt.

Hoe noemt hij papa en mama?

Papa is baba, in het Turks dus. Hoe hij mij noemt, verschilt heel erg. Als hij boos is, dan is het heel snel achter elkaar ‘mamamama’, maar over het algemeen noemt hij mij ‘anne’, wat dus moeder in het Turks is.

Hoe noemt hij opa en oma?

Mijn moeder noemt hij toch ‘nene’, wat dus Turks is voor oma. Tenzij we ‘o-ma’ voorzeggen, dan zegt hij ons wel na, al klinkt het dan meer als ‘ooooo-baa’. Mijn schoonfamilie ziet en spreekt hij eigenlijk amper tot niet, helaas. Ik weet dus niet hoe hij hun noemt en ik zelf heb geen vader meer.

Wat is zijn favoriete knuffel?

‘Zijn Aslan’, een leeuw uit Denemarken, gekregen van vrienden. Echt, dat ding gaat overal naar toe. Hij praat ermee, roept hem, geeft hem kusjes en soms zelfs de fles of speen. Gelukkig hebben ze vorig jaar een tweede meegenomen, zodat Aslan de knuffel altijd mee kan nemen naar buiten. Probeer het ook vooral niet af te pakken, want hij wordt echt boos.

Een favoriete activiteit?

Voetballen! Het liefste met papa. Mama loopt er, met haar 30 weken zwangere buik, niet meer zo makkelijk achteraan. Dat gaat hem dan toch te langzaam. Nee, voetballen met papa, en dan echt op zijn wildst. Verder is Aslan een echt buitenkind. Doe de balkondeur open en hij rent de hele middag in en uit. Lekker op het strand rennen. Zolang hij eigenlijk maar kan rennen dus. Speelgoed is niets voor hem, hij vindt echt niks leuk.

Wanneer slaapt hij?

Over het algemeen slaapt hij in de avond rond 19.30/20.00 tot vaak 08.30/09.00. Dan heeft hij overdag vaak nog een slaapje van 12.30 tot 13.00. Hij slaapt overdag vaak maximaal een half uurtje. Misschien dat hij beter zou slapen, als hij later naar bed zou gaan in de middag. Alleen het probleem is, wij mogen nu in Turkije alleen maar na 14.00 naar buiten. Dus echt veel langer kan hij dus ook niet slapen, zeker niet als we plannen hebben.

Wat maakt hem druk?

ALLES! Aslan is zo druk van zichzelf. Rennen, vliegen en springen. De hele dag door. Hij is echt een pittig kind met een pittig karakter. Hij staat altijd ‘aan’ en verwacht dat ook van een ander. Dat is echt iets wat hij, als hij ouder wordt, echt moet gaan leren. Nu is hij daar nog te jong voor. Ook moet alles hard. De deur moet dicht gegooid worden en praten kan ook niet op standje 2, maar altijd op standje schreeuw. Krijg dat er maar eens uit.

Wat maakt hem geweldig?

Tja, wat niet? Hij is pittig en ja, ik vind dat soms wel eens lastig. Maar oh, het is ook zo leuk. Hoe hij schaterlachend achter zijn papa aanrent. Het is werkelijk waar nooit saai. Door het pittige karakter, leert hij ook heel snel. Iets niet kunnen, dat komt echt niet in zijn woordenboek voor hoor. Ook dat is heel leuk om te zien.

Hoe vonden jullie mijn antwoorden op deze dreumes tag? Ik ben benieuwd of de antwoorden herkenbaar zijn of dat jullie dreumes echt totaal anders is.

Willen jullie trouwens deze dreumes tag invullen, naar aanleiding van deze post? Zouden jullie dit dan willen vermelden in jullie artikel (het liefst met een linkje naar mijn artikel uiteraard).

No Comments

    Leave a Reply