Menu
Ons leven in Turkije / Persoonlijk

Ons lijstje met Turkse babynamen

Turkse babynamen

Wij zijn er uit, de babynaam voor ons toekomstige meisje. Op instagram heb ik al wat hints gegeven. Ik kan nu ook nog een hint geven, de naam staat niet in dit artikel. Dat vind ik dan weer te makkelijk. Ik weet dat ik enkele keren de vraag kreeg, of ik ons lijstje met Turkse babynamen wilde delen. Nadat Aslan werd geboren, durfde ik dat nog niet. We hadden nog een kinderwens en ik wilde die namen toch graag nog even voor mezelf houden. Na deze zijn wij echt klaar, dus ik kan nu de lijstjes met gerust hart delen. In dit artikel vind je dus Turkse babynamen, die het bij ons net niet geworden zijn.

Turkse babynamen jongen

BabynaamBetekenis
1. AslanLeeuw
2. MilasOude stad in Turkije
3. Eymen
4. SelimVrede
5. RuzgarWind

Bij Aslan waren wij er eigenlijk wel snel uit. Mijn man wilde de eerste perse Mahmut noemen. Yep, serieus. Vreselijk vond ik dat. Gelukkig kwam hij uiteindelijk zelf met Aslan en was ik daar wel snel mee akkoord. Aslan betekent leeuw, sowieso altijd wel een mooie betekenis. Verder is Aslan (de leeuw) ook het symbool van Galatasray, de favoriete club van de man. Aslan is ook een personage uit The Chronicles of Narnia. Daarin is hij geen tamme leeuw, maar autonoom. Hij handelt zonder dat andere hem kunnen manipuleren, maar wel volgens zijn principes. Ik vond dat eigenlijk wel een hele mooie betekenis. Eigenlijk wat ik onze zoon ook zo graag mee wil geven later!

Als de tweede trouwens een jongetje was geweest, dan had hij Milas geheten. Ik kwam deze naam tegen via Google, en vond het eigenlijk meteen heel mooi staan bij Aslan. Ondanks dat Milas dus niet echt een betekenis heeft, zoals de naam van Aslan dat wel had.

Turkse babynamen meisje

BabynaamBetekenis
1. Esmay
2. DefneLaurier
3. NazliDelicaat
4. SelinHemels
5. ElifSlank

Ik vind Esmee altijd wel een mooie naam en daardoor stond Esmay heel lang bovenaan op mijn lijstje. Mijn man vond het iets minder, omdat het niet echt een Turkse naam is. Het is een beetje zelf bedacht. Mijn schoonfamilie wilde graag Defne, maar ik hoor die naam de laatste tijd zoveel om mij heen, ik vond dat dan weer niet speciaal genoeg. Ik wilde weer zo graag een naam met net zo’n mooie betekenis als Aslan. Gelukkig hebben wij die naam gevonden, en echt, ik ben er zo blij mee. Het past perfect bij de naam Aslan. De betekenis heeft te maken met vallende herfstbladeren. Dat is alleen niet de reden waarom wij deze naam gekozen hebben. De naam betekent namelijk in het Koerdisch ‘hert’. Wij hebben straks dus een leeuw en een hert thuis, haha.

Welke Turkse babynaam vinden jullie het mooiste?

No Comments

    Leave a Reply