Menu
Ons leven in Turkije / Persoonlijk

Zwangerschapsupdate: 28 weken, kuitkrampen & heel goed nieuws

Zwangerschapsupdate 28 weken zwanger

Dit is de eerste zwangerschapsupdate op mijn nieuwe blog. Bij mijn vorige zwangerschap deed ik dit eigenlijk elke 4 weken, en dat wil ik vanaf nu weer op gaan pakken. Als de kleine meid netjes blijft zitten tot het einde, volgen er dus nog drie van dit soort blogs. Ik ben namelijk alweer 28 weken zwanger (oké, stiekem bijna 29 weken). De tijd vliegt echt voorbij. Stiekem ben ik toch wel al aan het aftellen hoor. Ik ben zo benieuwd hoe ze er uit ziet en hoe Aslan op haar gaat reageren.

Hoe voel ik mij?

Eigenlijk voel ik mij hartstikke goed. Ik heb over deze zwangerschap zo weinig te klagen. Dat had ik bij Aslan al niet, maar toen zat ik toch met die stomme zwangerschapsdiabetes. Deze keer is er gewoon helemaal niets wat tegen zit. Ik ben geen moment echt heel ziek of misselijk geweest. Alleen heb ik sinds kort af en toe wat last van maagzuur, vooral in de nacht. Ik kan dit redelijk goed tegengaan door een slokje cola. Lekker gezond, midden in de nacht. Maar wat helpt, dat helpt. Ik heb altijd geleerd, never change a winning team. Dit houden we er dus gewoon in.

Oh, en ik heb tot vorige week enorme krampen in mijn kuiten gehad. Ik kreeg de tip om te gaan slapen met een stuk zeep bij mijn voeten. Ja, serieus. En zo wanhopig als dat ik was, heb ik het geprobeerd. Of het nou toeval is, of niet, maar het helpt. Ik heb sindsdien geen enkele krampaanval meer gehad. Ik blij en mijn man blij. Hij kan ook weer de hele nacht doorslapen, zonder iemand van de kramp af te moeten helpen.

Controle

Wij hadden gisteren ook weer controle bij de gynaecoloog. Dezelfde als bij Aslan. Het is mij goed bevallen de vorige keer, dus waarom zou ik wisselen. Ik ging er toch een beetje met samengeknepen billen naar toe. Bij Aslan kwamen wij er namelijk met 28 weken achter dat hij veel en veel te klein was. Hij liep toen al bijna vier weken achter op schema. Het heeft mij toen een hoop stress opgeleverd en ik was er vanaf toen constant mee bezig. Gelukkig waren mijn zenuwen voor niks.

Ons meisje groeit echt fantastisch goed. Ze loopt zelfs een paar dagen voor. Met een geschat gewicht van 1234 gram (dat kan geen toeval zijn), precies op het gemiddelde. Ze is volledig goedgekeurd. Helaas hebben we geen foto’s van de 3D echo. Ze ligt namelijk al vanaf het begin van de zwangerschap heel diep, met haar hoofd de andere kant op. Ik denk dus dat ze ons tot het laatste moment in spanning laat.

Aslan was trouwens weer voor de eerste keer mee, sinds vier maanden. Ook daar was ik een beetje zenuwachtig voor. Vier maanden geleden trok hij namelijk nog de kast van de dokter omver en zijn diploma’s van de muur. Gelukkig merk ik nu echt dat hij ouder wordt, want hij heeft het geweldig gedaan. Oké, op het laatst verveelde hij zich en ging gekke bekken en geluiden maken. Zowel ik als de gynaecoloog schoten toch af en toe in de lach, waardoor het hartje van de baby soms klonk als een op hol geslagen motor. Uiteraard moest ik daardoor juist alleen maar meer lachen. Al met al, heel trots, Aslan heeft het goed gedaan!

De komende weken

Over vier weken moeten we weer terug voor controle. Hopelijk gaan we dan met een mooie 3D echo naar huis. Ben toch wel zo benieuwd of we er al iets uit kunnen halen. Verder ga ik lekker verder genieten van de zwangerschap, want dat doe ik echt. Ik zag er wel een beetje tegenop, zwanger zijn en nog een dreumes hebben rondlopen. Voor niks, want het gaat hartstikke goed, gelukkig. I’m a happy mom, I’m happy pregnant. Hopelijk mag ik mij tot het einde toe zo voelen!

2 Comments

 • Nienke | Mamameteenwolkje
  2 april 2021 at 18:37

  Oh die verrekte maagzuur.. Bij mij hielp ook alleen maar cola, en dan ook nog eens alleen de echte 😛 En wat fijn dat Aslan het ook zo goed heeft gedaan 🙂

  Reply
  • The Enmek Family
   3 april 2021 at 09:16

   Haha, ja hier ook alleen de echte. Als we het doen, moeten we het ook goed doen he, haha.

   Reply

Leave a Reply