Menu
Ons leven in Turkije / Persoonlijk

Zwangerschapsupdate: 33 weken, controle en 3D echo

Zwangerschapsupdate: 33 weken zwanger

Het is alweer bijna 4 weken geleden dat ik mijn vorige zwangerschapsupdate schreef. Inmiddels ben ik nu 33 weken zwanger, bijna 34 weken. We gaan aftellen! Het is zo bizar snel gegaan. Dat komt natuurlijk ook omdat ik zo’n fijne zwangerschap heb. Al vanaf het begin. Dat is in de laatste weken ook niet veranderd. Ik besef mij heel goed hoe bevoorrecht ik ben. In dit artikel lees je dan eigenlijk ook alleen maar goede dingen. Ik vertel hoe ik mij voel en hoe de controle is gegaan.

Hoe voel ik mij?

In mijn vorige zwangerschapsupdate kon je lezen dat ik eigenlijk een hele makkelijke zwangerschap heb. Dat is in de afgelopen vier weken niet veranderd. Sterker nog, ik voel mij misschien wel beter. Ik had bijvoorbeeld heel veel last van maagzuur, maar ik moet zeggen (even afkloppen), dat dit zo goed als verdwenen is. Wel merk ik, als ik iets meer doe dan normaal, dat ik meteen last krijg van harde buiken. Iets wat natuurlijk niet meer dan normaal is. Ik heb soms enorm last van nesteldrang, waardoor ik ineens besluit om de badkamer van boven tot onder te schrobben. Daar reageert mijn lichaam dus behoorlijk op. Maar goed, als dat het enige is, dan mag ik echt niet klagen hoor!

Controle

Gisteren moesten wij voor controle naar de gynaecoloog. Ik was toch weer behoorlijk zenuwachtig, omdat de controles met Aslan niet altijd goed waren. Ook dit keer kwamen we tot de conclusie dat ik blijkbaar gewoon kleine baby’s maak. Ook dit meisje is namelijk weer niet groot. Niet zo klein als Aslan gelukkig, dus dit keer echt geen stress. Ze is nu 1900 gram, wat maar iets lichter is dan gemiddeld. Ik ben heel benieuwd met welk gewicht zij geboren gaat worden. Wat wel opviel tijdens de echo, is dat ze echt ontzettend druk is. Dat voel ik natuurlijk zelf ook wel, want ze beweegt de hele dag door mijn buik heen. Toch is het ook grappig om het te kunnen zien tijdens de echo. Je zag haar echt alle kanten op bewegen. Een teken van een gezond meisje, zei mijn gynaecoloog. Toch wel fijn om te horen!

Lees hier hoe alles werkt als je zwanger bent in Turkije

3D echo

Mijn gynaecoloog doet altijd een 3D echo tijdens de controles. Helaas lag de baby al vanaf het begin zo ontzettend laag, dat wij haar gezichtje nooit hebben kunnen zien. Tot nu! Gisteren waren wij de gelukkige en hebben we eindelijk een beetje naar haar kunnen spieken. Nazif en ik zeiden meteen dat ze heel erg op Aslan leek. Zelfde vorm van het gezichtje. Heel bijzonder blijft het toch om te zien. Oh, wat ben ik benieuwd naar haar. Ik kijk er zo naar uit!

Zoals ik al zei, 6 weken te gaan en als het zo mag blijven gaan, dan zijn die laatste weken een eitje. Met 36 weken zal ik weer een nieuwe zwangerschapsupdate plaatsen. Vanaf dan wordt het echt heel spannend, want dan mag ze echt elk moment komen! Zullen we een leuke weddenschap doen:

Welke datum denken jullie dat ze geboren wordt? (Ik ben 19 juni officieel uitgerekend)

10 Comments

 • Gemma Van der vegt
  5 mei 2021 at 08:21

  Mooie buik! Veel succes met de laatste loodjes en hopelijk gaat dit net zo voorspoedig als de rest van je zwangerschap!

  Reply
 • Lindaschrijfthetop
  5 mei 2021 at 10:39

  Dat is echt aftellen. Wat fijn dat je zo’n n fijn zwangerschap hebt. Ik hing alleen maar boven de wc

  Reply
 • nicole orriens
  5 mei 2021 at 13:50

  Wat fijn dat je zwangerschap zo soepeltjes verloopt en je je zo goed voelt zeg. Dat is toch mooi meegenomen. Nu alleen de laatste loodjes nog.

  Reply
 • Mandy
  5 mei 2021 at 18:21

  Oehh!! Dat is al bijna, wat spannend. En wat een leuke foto van jou, ook bijzonder zo die echo’s, heel mooi om te zien

  Reply
 • Tania
  6 mei 2021 at 14:34

  oh nog 6 weken, nog eventjes afwachten dus, wel spannend zo die laatste weken

  Reply
 • Jouvence
  6 mei 2021 at 14:40

  Wat fijn dat je nu eindelijk een glimp hebt kunnen zien van haar gezichtje!

  Reply
 • Corrina Wassenaar
  7 mei 2021 at 19:34

  18 juni
  Wat zie je er mooi zwanger uit
  Spannend allemaal

  Reply
 • hippiemeisje
  9 mei 2021 at 11:43

  Proficiat met je zwangerschap, geniet ervan!

  Reply
 • rachel
  10 mei 2021 at 07:02

  nog even volhouden :d maar je hebt een fijne zwangerschap zo te lezen

  Reply
 • Peter Boon
  10 mei 2021 at 19:08

  Succes Larissa, met jouw zwangerschap. Ik hoop dat jij en jouw man een gezond kindje zullen krijgen.

  Reply

Leave a Reply